The Visit (2015)

 So they are weird in the morning, but they're even weirder at night?
The Visit ei ollut viime vuoden odotetuin elokuva ja siitä on puhuttu aika vähän enkä yhtään ihmettele asiaa sillä viime vuosien kauhuelokuvat ovat olleet paria poikkeusta lukuun ottamatta aivan kamalaa kuraa. Elokuvan käsikirjoittaja sekä ohjaaja on monista hyvistä sekä menestyvistä elokuvista tuttu Manoj Nelliyattu Shyamalan (tunnetaan myös nimellä M. Night Shyamalan), mutta hänenkin viime aikaiset elokuvat (kuten mm. After Earth) eivät tuoneet uskoa ainakaan minun kohdallani tätä elokuvaa kohtaan. 

Voin heti alkuun todeta, että The Visit yllätti minut aivan täysin. Shyamalan oli päättänyt näemmä parin todella heikon elokuvan jälkeen, että hän ei lähde enään isoihin projekteihin vaan rupesi vetämään projektia, jolla ei ollut lainkaan rahoitusta sitä elokuvaa tehdessä vaan kuulin villiä huhua, että Shyamalan oli itse pistänyt omasta pussista elokuvaan ja sitä pitää arvostaa oli elokuva miten huono tahansa ja tässä tilanteessa vielä enemmän sillä The Visit ei ollut huono lainkaan. 

The Visit oli positiivinen yllätys, joka yllätti minut oikeasti aivan täysin. Odotin jotain perus kauhuelokuvaa, jonka perustana ovat säikytyskohdat ilman mitään järkevää taustatarinaa jne. mutta sainkin yhden vuosikymmenen parhaimman kauhuelokuvan. Tarina oli varsin vakuuttava ja uskottava ja elokuvan aikana se tulee aina vain uskottavammaksi kunnes lopussa kaikki vain loksahtaa kohdilleen. Keksin tarinasta vain yhden aukon, jota en nyt sano, koska spoilaisin koko elokuvan siinä, mutta sekin oli tavallaan aika pieni aukko jos siihen ei takerru. The Visit on myös elokuva, joka kannattaa katsoa ilman, että tietää mitään. Esim. älkää katsoko elokuvan traileria se sillä siitä voi kehkeytyä teille ihan vääränlainen kuva elokuvasta. Elokuvasta ei oikeastaan tarvitse tietää kuin sen, että tämä kertoo kahdesta lapsen lapsesta, jotka menevät äitinsä vanhempien luokse kylään ja siellä tapahtuu outoja asioita. That's it, mitään muuta ei tarvitse tietää. 

Tarinan lisäksi elokuva onnistui myös hahmoissa sekä varsinkin näyttelijävalinnoissa. Molemmat päähahmot ovat uskottavia 12-14 vuotiaita lapsia ja molempien näyttelijät onnistuivat loistavasti. Myös isovanhemmat olivat hyviä. Varsinkin se mummo oli erityisen hyvä. Muita hahmoja ei oikeastaan ollut kuin vain ohimennen, joten en ota niihin kantaa millään tavalla.

Asia mikä yllätti minut tässä kaikkien eniten oli elokuvan koomisuus sillä välillä elokuva tuntui yhtä paljon komedialta kuin kauhuelokuvalta ja nimen omaan hyvällä tavalla. Sisarruksista nuorempi eli Tyler päästi välillä niin hauskoja repliikkejä, että nauroin enemmän kuin keskiverto komedioiden aikana ja kyseinen hahmo myös räppää elokuvan aikana mikä voisi kuulostaa enemmän huonolta kuin hyvältä asialta, mutta uskokaa pois se oli loistava lisä elokuvaan. Elokuvan hauskuus oli yks suurimmista asoista miksi ylipäätään pidin tästä elokuvasta.

Lyhyesti sanottuna pidin elokuvasta yllättävän paljon. Se oli viihdyttävä monella tasolla ja se oli uskottava myös tarinanan osalta toisin kuin monet tämän genren edustajista. Pidin elokuvan tunnelmasta, näyttelijöistä ja lähes tulkoon kaikesta tässä elokuvassa, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että elokuva olisi ollut täydellinen. Suosittelen erityisesti kauhuelokuvien ystäville, mutta uskon että The Visit voisi viihdyttää muitakin ei niin kauhugenrenystäviä. 

3 kommenttia:

 1. Ottaen huomioon Shyamalanin viimeisimmät elokuvat ja niiden tason, The Visit todella oli positiivinen yllätys. Pienen budjetin kuva, jossa palataan hyvin simppeliin kerrontaan eikä hikoilla turhia isojen leffastudioiden kanssa. Vaikka näitä found footage -kauhuja onkin viimeisten vuosien ajan joka tuutista tullut niiden vaatimattoman budjetin vuoksi, The Visit on niitä jotka eivät jättäneet täysin tusinatavaran makua suuhun. Kiva oli nähdä, että Shyamalan kykenee vielä tekemään tällaisia elokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kaikesta. :D Oli toisiaan kiva nähdä, että kyseinen ohjaaja/käsikirjoittaja pystyi tekemään varteenotettavia elokuvia. Niistä puhee ollen vasta vähän aikaan sitten ilmestyi traileri Shyamalan uudesta elokuvasta Split ja se vaikutti minun mielestäni hyvältä.

   Poista
  2. Aaa Split... En malta odottaa että pääsen näkemään James McAvoyn tossa elokuvassa. Kunnon Norman Bates -vibat anto hameessa ja korkokengissä :D

   Poista