Nerve (2016)

We dare you!
Minulla ei ollut aikomustakaan käydä katsomassa kyseistä elokuvaa, mutta kaverin pyynnöstä ja hetken mielijohteesta päädyin leffan pariin. Nerve on elokuva online pelistä, joka on kuin totuus tai tehtävä ilman totuutta. Pelissä voit valita oletko pelaaja vai katsoja. Katsojat haastavat pelaajia tekemään tehtäviä joista pelaaja saa rahaa suoritettua ne ja tehtävät totta kai vaikeutuvat mitä pidemmälle pelaaja etenee. Tarinan päähenkilöinä toimivat yleensä kaverinsa taustalla oleskeleva Vee (Emma Roberts) ja hänellä täysin tuntematon Ian (Dave Franco). He törmäävät pelin aikana toisiinsa ja pelin katsojat haastavat heidät olemaan keskenään tiimi. Heillä molemmilla on hauskaa kunnes peli näyttää vaarallisen puolensa.

Nerve oli yllättävän viihdyttävä elokuva. Emma Roberts ja Dave Franco toimivat päähenkilöinä hyvin. He olivat uskottavia rooleissaan, varsinkin Emma Roberts josta minulla on ollut ennen aika huono mielikuva onnistui vakuuttamaan minut. Hahmot itsessään eivät olleet mitenkään erityisen mielenkiintoisia ja taustatarinat olivat aika kliseisiä, mutta kun elokuvassa päästään pidemmälle niin hahmojen karisma sekä heidän olemus alkaa olemaan hyvällä mallilla ja he ovat oikeasti viihdyttäviä osissaan. 

Pidin siitä, että elokuva oli suurimmilta osilta todella nopea tempoinen. Tapahtumat menivät nopeasti, missään kohtaan ei jääty junnaamaan turhaan paikoilleen eikä mitään kohtausta venytetty turhaan. Elokuva olis myös visuaalisesti todella hyvän näköinen ja mikä siitä jäi mieleen eniten oli neon valot. Niitä oli kirjaimellisesti lähes joka kohtauksessa ja se toimi. Se voisi olla jonkun muun elokuvan yhteydessä ärsyttävä tekijä, mutta tän elokuvan aikana se toimi.

Sitten elokuvan huonoihin puoliin. Jos aiot katsoa ja varsinkin nauttia tästä elokuvasta niin sinun ei pitäisi tarttua yksityiskohtiin kovin hanakasti sillä jos rupeat miettimään elokuvaa yhtään syvällisemmin niin tulet varmasti löytämään juoni-aukkoja aikamoisen kasan. Itselleni suurin oli tämä itse peli, mutta en halua mennä siihen sen enempää sillä en halua spoilata mitään. Lyhyesti kuitenkin kun tarkasti ajattelee niin koko elokuvassa ei ole mitään järkeä ja jos se oikeasti tapahtuisi niin sitä ei tulisi tapahtumaan sillä, jonkun toimesta peli olisi suljettu jo ennen tämän tarinan alkua. 

Toinen asia, joka kiinnitti huomioni elokuvan aikana oli elokuvan taustamusiikki. Se ei ollut huono, mutta se oli liian tilaa ottava jos ymmärrätte mitä haen takaa. Jokaisen kohtauksen tunteet määrittyivät kyseisen kohtauksen musiikin mukaan ja se tapahtui aivan liian agressiivisesti sillä näyttelijöiden tunteiden näyttö jäi aika pahasti taka-alalle. Siinä mielestäni aliarvioitiin sekä katsojia, että näyttelijöitä.  Myös elokuvan loppu oli pienoinen let down, koska mielestäni niin monta asiaa jäi auki, joihin olisin kaivannut vastausta.

Nerve oli vauhdikas ja viihdyttävä elokuva, joka toimii hyvin jos et ota tarinaa liian vakavasti. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuo elokuva minun mielestä kuulostaa todella mielenkiintoiselle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos elokuvan juoni kiinostaa millään tavalla niin suosittelen katsomaan!:)

      Poista