Viikon top-5 (Viime vuoden parhaat elokuvat!)

Viime vuosi oli elokuvien osalta mielenkiintoista aikaa sillä teatteriin ilmestyi monien jo kertaalleen lopetettujen suosikki sarjojen, jatko-osia joita oltiin odotettu jo pitkään. Ensin ilmestyi Jurassic World, joka kohautti maailmaa myyntiennätyksillään ja sitten tulivat kuuden oscar voittaja Mad Max: Fury Road sekä kaikkien aikojen odotetuimmaksi elokuvaksi julistettu Star Wars: Episode VII. Näiden lisäksi myös Rocky Balboa palasi valkokankaalle varsin menestyksekkäästi. 

Viime vuonna tapahtui myös muutakin elokuvien osalta kuten esim. Alejandro G. Iñárritun ohjaaman elokuvan (The Revenant) ansiosta Leonardo DiCaprio voitti vihdoinkin vuoden miesnäyttelijätittelin ja täten sai ensimmäisen oscar pystinsä. Samaisesta elokuvasta Alejandro G. Iñárritu voitti vuoden ohjaajan palkinnon ja ihan ansaitusti. Quentin Tarantinon elokuvat saivat jatkoa tyypillisellä Tarantino elokuvalla, joka jakoi mielipiteitä aika laajasti. Itse olen Tarantinon elokuvien ystävä ja mielestäni tämä uusin tekele ei eroa mitenkään edellisistä tekeleistä ja on mielestäni varsin onnistunut tekele.  

Vuosi 2014 oli elokuvien osalta yksi parhaista pitkään aikaan, vaikken siltä vuodelta odottanutkaan mitään. 2015 vuodelta odotin taas hirveesti ja kun vuosi vaihtui tämän kuluvan vuoden puolelle niin olin vähän pettynyt, mutta nyt viime vuoden kaikki suurimmat ja mielenkiintoisimmat elokuvat nehneenä voisin todeta, että kaiken kaikkiaan mielestäni viime vuosi oli elokuvien osalta varsin onnistunut. 

5. The Revenant (Ohjannut sekä käsikirjoittanut Alejandro G. Iñárritu)

Elokuva, joka toi DiCapriolle vihdoinkin oscarin. The Revenant on ehkä parhaimman näköinen elokuva, jonka olen nähnyt. Joka ikinen kohtaus oli silmiä hiveltävää. Elokuva oli muiltakin osilta onnistunut. Näyttely oli loistavaa, tarina oli mielenkiintoinen jne.. elokuvan ainut miinus oli tarinan toistuvuus. DiCaprio vs. luontoa oli vähän liikaa ja sitä olisi voinut mielestäni hieman karsia, mutta silti aivan upea elokuva.

4. Sicario (Ohjannut Denis Villeneuve ja käsikirjoittanut Taylor Sheridan)

Sicario on erittäin realistisen oloinen ja erittäin synkkä elokuva meksikon huumekartellista. Tämä elokuva oli The Revenantin tapaan aivan älyttömän hyvän näköinen elokuva. Harmittaa etten nähnyt elokuvateatterissa. Emily Blunt oli fantastinen. Del Toro oli vähintään yhtä hyvä. Kaikki näyttelijät onnistuivat. Tarina oli synkkä, siinä oli koko ajan salailun makua, pieniä juonenkäänteitä tapahtui koko ajan ja elokuvan lopetus oli juuri sopiva elokuvalle.

3. Ex Machina (Ohjannut sekä käsikirjoittanut Alex Garland)

Ajattelitko, että Oscar Isaac oli loistava Star Warsissa? Niin minäkin kunnes näin tämän elokuvan ja tässä hän oli oikeasti loistava. Hän oli niin häiritsevän hyvä roolissaan, että huhhuh. Itse elokuva oli yhtiä parhaita scifi elokuvia mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Olen myös kuullut, että jotkut pitivät tätä hieman tylsänä ja ymmärrän sen kyllä sillä elokuvassa oli alkua lukuunottamatta vain kolme hahmoa joiden dialogeja saadaan kuunella aika paljon ennen kuin mitään oikeasti tapahtuu. Itse kuitenkin pidin tätä todella kiehtovana ja mielenkiintoisena elokuva.

2. Steve Jobs (Ohjannut Danny Boyle ja käsikirjoittanut Aaron Sorkin)

Nämä kaksi viimeistä oli vaikea laittaa järjestykseen sillä pidin näitä molempia elokuvia täydellisenä. Päädyin kuitenkin siihen tulokseen, että Steve Jobs oli vähemmän täydellinen ja täten se sai toisen sian tämän vuotisessa listauksessa. Olen tehnyt tästä jo postauksen, joten sen enempää en rupea tästä kirjoittamaan. Sanon vaan sen, että Alan Sorkinin käsikirjoituksista pitävät eivät taatusti tule pettymään.

1.Spotlight (Ohjannut sekä käsikirjoittanut John McCarthy)


Tositarinoihin perustuva, joka kertoo Bostinin lehdistön tekemästä jutusta, joka ravisteli katolilaista kirkkomaailmaa aivan perin pohjin. Katsoin vasta äskettäin ja en yhtään ihmettele miksi tämä sai vuoden elokuva oscarin. Tämä elokuva on niin hyvin näytelty, käsikirjoitettu ja ohjattu, että se saa tämän elokuvan näyttämään ihan dokumentilta ja hyvällä tavalla. Näyttelijät olivat sisäistäneet roolinsa äärettömän hyvin ja kun heitä katsoi niin samalla unohti, että he ovat näyttelijöitä. Se tuntui oikeasti niin todelta. En löydä mitään moittimisen arvoista. Kaikki oli vain niin täydellistä ja aihe oli juuri niin karmiva, että elokuvan kohtauksiin tuli pakosti reagoitua ja ajatella, että miten tämmöistä on oikeasti päässyt tapahtumaan.

Muita mainitsemisen arvoisia ehdokkaita: Star Wars: Episode VII - The Force Awekens (oli pitkään listalla, mutta vaikka olenkin suht kova star wars fani ja pidin tästä elokuvasta kovasti niin ei se silti mielestäni ihan kärki viisikkoon yllä), The Hateful Eight, Creed: The Legacy of Rocky, The Big Short, Yksin Marsissa, Southpaw, The Walk, Mad Max: Fury Road (Mad Max vaikutti elokuvateatterissa täydelliseltä taka-ajo toiminta elokuvalta, mutta kun se tuli netflixiin ja katsoin sen uudestaan ei se sykähdyttänytkään enään niin paljoa. hyvä elokuva siltikin), Bridge of Spies (erittäin hyvä elokuva, joka todistaa, että Spielberg osaa edelleenkin tehdä laatu elokuvia) & Mission Impossible: Rogue Nation

Siinä oli minun listani omasta mielestäni vuoden parhaista elokuvista. Puuttuiko joku mielestäsi? Olisitko itse laittanut elokuvat toiseen järjestykseen? vai olisiko listasi ollut ihan erinlainen?

2 kommenttia:

  1. Tarjoan sinulle jälleen haastetta ja palkintoa! ;) http://kirjamaailma0.blogspot.fi/2016/08/liebster-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla on vielä edellisetkin haasteet rästissä, mutta eiköhän tästä vielä selvitä :D

      Poista