Shadowhunters tv-sarja

Kerrotaan nyt varoituksena heti alkuun, että jos satut pidämään kyseisestä sarjasta, etkä halua lukea negatiivisia asioita siitä niin suosittelen jättämään tämän postauksen välistä.

Sain netflixin (perheen kautta) käyttööni tammikuun alussa ja satuin törmäämään tähän kyseiseen sarjaan. Olin unohtanut, että tämmöinen oli edes tekeillä ja täten, koska en tiennyt tästä sarjasta etukäteen yhtään mitään oli lähes mahdotonta odottaa sarjalta mitään. Päätin kuitenkin lähteä avoin mielin sekä positiivisella asenteella katsomaan tätä sillä oletin, että tekijät olisivat edellisestä yrityksestä ottaneet oppia ja toisivat tällä kertaa ruutuun jotain joka olisi antanut alkuperäiselle kirjasarjalle avostusta. 

Miten väärässä olinkaan. Tämä sarja on valehtelematta ehkä huonoin tv-sarja (jonka olen nähnyt), joka pohjautuu kirjoihin. Itseasiassa en valehtelis jos sanoisin, että tämä olisi yksi huonoimmista sarjoista joita olen nähnyt koko elämäni aikana. En tajua miten näin pieleen voidaan mennä.

Lähdetään ohjauksesta sekä käsikirjoituksesta liikkeelle. Ohjaajia taitaa olla sen verran, etten laita yhden henkilön vastuulle tätä, mutta päävastuu käsikirjoituksesta taitaa olla Ed Dacterillä. En tiedä hänestä mitään enkä ihmettele sitä laisinkaan sillä voisin nopeasti veikata ettei hän ole tehnyt mitään merkittävää elämänsä aikana näin elokuvien tai tv-sarjojen puolella. Tämän sarjan käsikirjoitus ei edes anna näyttelijöille mahdollisuutta loistaa (ei sillä että heistä olisi siihen muutenkaan, mutta siihen myöhemmin) ja ohjaus lukeutuu samaan kategoriaan. Dialogit ovat niin hirveän tönkköjä ja kiusallisia, että sarjaa katsoeassa ei tiedä pitäiskö nauraa vai itkeä. Joka ikinen vuorosana vaikuttaa vain niin tekaistulta eikä ollenkaan aidolta. Juonenkulku on sekava, tunnelma aivan kammottava (eikä todellakaan hyvässä mielessä), tapahtumapaikat vaikuttavat välillä, jopa huvittavilta vaikkei pitäisi jne.. näiden kaikkien ansiosta lopullinen anti on surkeaa ellei jopa kelvotonta. Tarinan kulkua ja tapahtumapaikkoja on myös muutettu aikatavalla ja jotkut ovat jopa tykänneet tästä, mutta itse en oikein sulattanut asiaa. Miksi niin piti mennä tekemään? Ei se tehnyt tarinasta ainakaan parempaa ja omasta mielestäni se oli jopa haitaksi. Miksi esim. instututista tulee enemmänkin mieleen Agentti Cody Banks elokuvien tapainen päämäjä kuin mlitä se kirjassa vaikuttaa. Hahmojakin on muutettu ja esim. omat lempihahmoni kirjasta (Izzy ja Simon) ärsyttävät minua.

Visuaalinen ulkonäkö on myöskin aivan kammottavalla tasolla. Hehkuvista miekoista lähtien kaikki kohtaukset jotka ovat tarvinneet hivenenkin tietokoneen apua ovat epäonnistuneet. Ensinnäkin ne miekat näyttävät ihan hehkuvilta lelumiekoilta ja kun näitä pitäisi kantaa jonkinlaiset maailman suojelijat niin tilanne vaikuttaa jo siinä kohtaan aika koomiselta. Kaikki nopeat kohtaukset kuten esim. vampyyrin juoksu on tehty niin kömpelösti, että viime vuosituhannellakin pystyttiin tekemään aidomman näköistä jälkeä. 
Näyttelijävalinnoissa mentiin tällä kertaan niin sanotusti perse edellä puuhun tai noh näyttelijävalinnat ovat ehkä enemmänkin mielipidekysymyksiä, joten oikeeta vastausta ei taida kenelläkään olla siitä miltä jonkun pitäisi näyttää, mutta itse en ollut ainakaan kauhean mielissäni valinnoista. Fakta on kuitenkin se, etteivät he osaa näytellä. Varsinkin päähenkilöä esittävä Katherine McNamara jättää jopa Twilight aikojen Kristen Stewartin taakseen osaamattomuudellaan. Ja mitä helvettiä ne nuoret piirin jäsenet olivat niissä takautumissa? Eihän ne näyttäny ollenkaan vanhemmilta näyttelijöiltä ja ne kohtauksetkin vaikuttivat niin amatöörien tekeleiltä, että voin lyödä pääni pantiksi siitä että youtubesta löytyy kasoittain paremman laatusia fanien tekemiä tekeleitä. 

Jos pitäisi verrata niiin sanoisin, että City of Bones (2013) oli paljon parempi kuin tämä (vaikka sekin oli aika kehno toteutus) ja ihmettelen kovasti jos tämä lyö itsensä läpi. Hyvä jos tästä tulee edes toista tuotantokautta.

Arvostelin aika pintapuoleisesti ja hätiköiden tämän, mutta jotenkin se sopii sarjan kuvaan. En tiedä oliko tässä kaikki mitä minun piti kertoa, mutta kai te tästä saitte oikeanlaisen kuvan siitä mitä mieltä olen tästä sarjasta.


Mitäs mieltä itse olette sarjasta?

10 kommenttia:

 1. Vaivauduin katsomaan sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa. Silmät itki verta enkä tiennyt miten päin pitäisi olla. Elättelin pientä toivetta, että sarja saattaisi parantua, mutta ääh. :D Mitä nyt olen muiden mielipiteitä lueskellut, totean etten ole jäänyt paljosta paitsi. En myöskään uskaltanut katsoa sarjaa enempää, sillä olen vasta kolmannen kirjan alkutaipaleella, enkä halua spoilaantua yhtään. Tämän voisi kyllä katsoa joskus.. joskus kun en parempaa ajanviettoa keksi. :D
  Ehkä hirveintä tässä on juuri tönköt dialogit joiden aikana haluan peittää silmät ja korvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo et ole menettänyt yhtään mitään ja suosittelen ettet vaivaudu sarjan pariin sillä tavallaan toivoisin, että olisin itsekkin jättänyt tän sarjan sen parin jakson jälkeen :D Niimpä, noi dialogit ovat kyllä surkeuden huipentuma. En tajua kuinka joku voi saada edes tommosta aikaiseksi.

   Poista
 2. Jep... Voin vannoa, etten ole vähään aikaan tuntenu oloani niin epämukavaksi mitä tuota sarjaa kattoessa. Se myötähäpeä on oikeasti jotain sellasta mitä mää en kestä. Pari ekaa jaksoa olivat aivan järkyttäviä. En pysty käsittämään eivätkö tekijät materiaalia tarkastaessaan muka huomanneet, miten surkea käsikirjoitus onkaan tai millainen emämunaus Kat McNamara rooliin oli? Hän ei osaa näytellä ollenkaan luontevasti ja jokainen vuorosana on niin jäätävän nolosti puhuttu. Sama Dominic Sherwoodin kanssa; tyyppi on jäykkä kuin aidanseiväs eikä yhtään sellainen miksi Jace kirjoissa kuvaillaan. Dialogi ylipäätään on umpisurkeaa ja täysin luonnottoman kuuloista. Ja siihen päälle kun nakkaa täydellisen kemian puutteen hahmojen välillä niin voi juma...

  Sen verran onneksi voin sanoa, että osa jaksoista ovat ihan snadisti parempia mitä esim. ne pari ekaa (jotka olivat jotain aivan jäätävää). Vitosjakso oli sellainen, että sen saattoi ihan katsoa ilman halua viiltää ranteet auki. Mutta eipä tämäkään hirveästi lohduta, sillä sarjan yleinen taso on niin pohjamudissa... En ole katsonut tyyliin neljää uusinta jaksoa ollenkaan. Ei pysty enkä oikein välitäkään, koska en usko sarjan voivan enää paremmaksi muuttua. Heikko taso on kestänyt lähes koko ekan kauden ajan joten omalta osaltani olen valmis lyömään hanskat tiskiin.

  Pakko ihmetellä että miten ei elokuvan mokauksista opittu? Ei usein adaptaatio saa toista mahdollisuutta leffamokan jälkeen, joten miksi ei sarjan suhteen tämän enempää yritetty? Kaipa siellä tekijöiden päässä leijuu ajatus, että kirjasarjan fanit ottaisivat vastaan ihan mitä tahansa eikä kukaan oikeasti välitä laadusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdinkin mainita tuon Dominic Sherwoodin. Katsoin joskus sen Vampyyri-akatemian ihan vain siksi, että se oli niin suosittu kirjasarjana. En pitänyt näyttelijästä tuolloinkaan ja voin vaan todeta etten pidä kyllä vieläkään sillä taso (jos sen on nyt edes mahdollista) on mennyt vaan alaspäin. Tällä hetkellä pidän sarjaa yhtenä isona vitsinä. Siihen asti mihin olin katsonutkaan (jakso 10?) oli aivan kamalaa roskaa, josta itse en ainakaan löytänyt yhtään mitään positiivsta sanottavaa.

   Eiköhän tämä adaptaatio ollut viimeinen tästä kirjasarjasta sillä tuskin tälle annetaan kolmatta mahdollisuutta. Sinänsä harmi, sillä sarjasta olisi voinut tulla vaikka kuinka hyvä jos siihen oltaisi panastettu enemmän.

   Poista
 3. Minä olen Varjojen kaupungit -kirjasarjan suuri fani ja petyin melko kovasti, kun katsoin sarjasta tehdyn leffaversion. Nyt odotin tätä sarjaa innoissani ja pidin ainakin siitä, miltä näyttelijät näyttivät eli minusta ihan sarjan hahmoilta. Olen katsonut tähän mennessä kaikki jaksot ja ajattelen ehkä sarjaa enemmän lisukkeena kirjasarjaan. Totta on, että repliikit tuntuvat tönköiltä, päähenkilö on aika tönkkö näyttelijä ja lavastus hiukan hätäisesti kyhätyn näköistä, mutta jollain tapaa pidän sarjasta kovasti. Se ei ehkä ole niin vakava kuin kirjasarja, vaan saippuaoopperamainen versio siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että jotkut myös pitävät tästä sarjasta. Itsekkin toivoisin, että vosin ajatella samalla tavalla, mutta ei niin ei. :D

   Poista
 4. Ja minä kun odotin jotain mahtavaa. No, onneksi en ole mennyt tuhlaamaan rahojani Netflixiin, niin olen välttynyt tältä :D Elokuva oli tosin ihan okei. Näyttelijät ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, noh hyvä, että tähänkin löyty joku positiivinenkin näkökulma :D Itsekkin olen sitä mieltä, että näyttelijävalinnat olivat ihan ok elokuvan suhteen.

   Poista
 5. Eikö Shadowhuntersiin ole nyt jo tulossa toinen kausi ? Haluun tietää millon se tulee... Joku sano, et 2017, mut tietääks joku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tarkistamassa ja kyllä, toinen kausi on tulossa. Tarkkaa ajankohtaa en tiedä, mutta 2017 puolella se ilmestyy.

   Poista