Viikon top-5

Tällä viikolla pysytellään saman aiheen parissa kuin viime viikolla sillä erotuksella, että tällä viikolla käydään miesnäyttelijöiden top-5. Tämä oli aika hikinen homma, sillä ehdokkaita oli vaikka millä mitalla ja monta mielettömän hyvää näyttelijää jäi tälläkin kertaa pois. 

5. Michael Fassbender (Steve Jobs)

Michael Fassbender nousi suosikkieni joukkoon viime vuoden Steve Jobs elokuvan myötä sillä hänen suorituksensa Steve Jobsina oli yhtiä parhaita mitä olen ikinä nähnyt. Hänen roolisuorituksia kannattaa seurata myös elokuvissa Kunniattomat Paskiaiset sekä Shame. Muita tunnettuja rooleja hän on tehnyt esim. X-Men elokuvissa sekä Promatheus nimisessä sciifi elokuvassa.


4. Tom Hardy (Mad Max: Fury Road)

Mad Max, The Revenant, Inception, Warrioir, The Dark Knight Rises, Peaky Blinders, Legend jne. Tom Hardyn ura lähti Inceptionin jälkeen huimaan nousuun ja vain taivas näyttää olevan rajana tämän näyttelijän suhteen. Lähes kaikki elokuvavat johon hän on viime aikoina osallistunut ovat olleet menestyksiä. Hardyn pelkkä olemus ja karisma on jo sitä luokkaa, että monet muut jäävät pelkestään sen takia hänen rinnallaan kakkoseksi. Näyttelijää onkin jo ehdotettu kovasti uuden James Bondin rooliin. 


3. Leonardo DiCaprio (Inception)

Monien mielestä oman ikäpolvensa paras näyttelijä ja ehkä jopa yksi kaikken aikojen näyttelijöistä. Tälle väittämälle on vaikeata laittaa vastaan sillä DiCaprion elokuvat ovat lähes aina napakymppejä ja hänen roolinsa aina onnistuneita. DiCaprion kohdalla voi sanoa sen, että jos joku osaa valita oikeat elokuvat niin hän. Toisin kuin moni muu (esim. Johnny Depp) hän ei lähde jokaiseen projektiin mukaan vaan valitsee aina roolit, jolla olisi mahdollisuus menestyä ja onnistuu tässä harvinaisen hyvin. Tästä oivana osoituksena ovat mm.The Revenant, Inception, The Wolf of the Wall Street jne.. Jos lista käsittelisi parhaita näyttelijöitä (eikä minun lempinäyttelijöitä) niin Leo olisi ensimmäisenä.

2. Jake Gyllenhaal (Nightcrawel)

Gyllenhaal on ollut minun suosikkini siitä asti kuin muistan. Donnie Darko oli aikoinaan (ja on ehkä vieläkin) suosikkini ja katsoin sen varmaan kymmeniä kertoja. Gyllenhaalista voisi melkein sanoa samaa kuin DiCapriosta sillä hänen valitsemat elokuvat ja roolit ovat lähes poikkeuksetta hyviä antaa mahdollisuuden menestyä. Omasta mielestäni tällä hetkellä heti DiCaprion jälkeen toiseksi paras näyttelijä. Osaa eläytyä rooliin kuin rooliin ja antaa aina kaikkensa. Toivon mukaan hän lyö itsensä vielä paremmin läpi sillä hän jos joku ansaitsisi enemmän suosiota. Hänen elokuvista kannattaa katsoa semmoiset kuin Nightcrawel (ehdottomasti!), Donnie Darko (ehdottomasti!), Zodiac, Southpaw, Demolotion sekä Enemy.


1. Matthew McConaughey (Interstellar)

Matthew McConaugheylla on oma tapa näytellä ja se joko iskee ihan täysin tai sitten ei ja minä kuulun niihin jolle se iskee. True Detectiven ensimmäinen kausi on ehkä paras koskaan näkemäni tv-ohjelma ja siinä toisena päähahmon roolissa loistaa juurikin tämä kyseinen herra. Aivan älytön hahmo. Pidin hänen hahmostaan, joka solullani. Myös roolit Interstellarissa, Dallas Buyers Clubissa, The Lincoln Lawyerissa sekä Mudissa ovat todellakin näkemisen arvoisia.  Muutama huti on hänen urallaan sattanut, mutta näistä huolimatta pidän tästä näyttelijästä aivan suunnattomasti.

Keitäs teidän listaltanne löytyisi?

4 kommenttia:

 1. Komia lista ja komiaat on poijaat ;)
  1. George Clooney...aikoinaan Georgen kuva oli laskupussin päällä.
  2. Leonardo De Caprio, ah mikä hurmaaja. Cool man.
  3. Adrien Brody, huikea pianonsoittaja
  4. Marlon Brando, hurja, hurmaava, upea
  5. Viggo Mortensen, hiukan pahuutta sekaan
  5.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clooney olisi päässyt ehkä top 10 minulla :) Eikös Viggo Mortensen edusta hyvyyttä? tai siis itselleni hän on jäänyt Aragonina mieleen .:D

   Poista
 2. Hyvä lista! Lempinäyttelijöitä tosiaan piisaa vaikka millä mitalla, mutta kun puhutaan oikeasti parhaista niin kyllä kieltämättä listaa täytyy pohtia uudestaan :D Minusta Johnny Depp on aivan mahtava viihdyttäjä ja taatusti yksi minun lempinäyttelijöistä, mutta hänen viimeisimmät elokuvat eivät ole olleet ihan niin vahvoja.

  Mutta all time top 5 lista suosikeista olisi kutakuinkin tällainen; Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Anthony Hopkins, Johnny Depp ja Christian Bale. Heitä on aina miellyttävä katsoa oli elokuva millainen tahansa, mutta kyllä DiCaprio vie voiton tässä ;)

  Jake Gyllenhaal raapaisi syvästi Southpawissa. Tosi hyvä elokuva ja suoristus mieheltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla Deppiä vastaan ole mitään ja hän on tosi hyvä näyttelijä. Siitä ei pääse mihinkään, mutta hän tahtoo mennä vähän kaikenlaiseen roskaan mukaan ja se vie valitettavasti ainakin minun silmissäni arvoa kyseiseltä näyttelijältä.

   Christian Bale oli listallani ihan viime hetkeen asti kunnes päätin vaihtaa hänet Fassbenderiin. :D Russel Growe kävi myös minulla mielessäni sillä se loistaa kahdessa minun mielestäni loistavassa elokuvassa (Gladiaattori sekä Beautiful Mind).

   Poista