Viikon top-5

Viime aikoina olen ollut aika paljon ajastani kaikkialla muualla paitsi kuin kotona ja tämän johdosta en ole kerennyt päivättää blogia ollenkaan. Onneksi aikatauluni hellittää nyt ja pääsen viettämään vapaa-aikaa ihan rauhassa, joten blogikin alkaa varmasti heräilemään!

Noniin itse asiaan kuitenkin. Tämän viikkoisen top-5 aihe on päivitetty versio lempinäyttelijöistäni (päivitetty sen takia, koska olen tehnyt tämän jo kertaalleen, mutta siitä on jo aikaa ja mielipiteeni ovat muuttuneet joksenkin siitä) ja tällä kertaa teen omat postaukset sekä nais-, että miesnäyttelijöistä ja kuten hyviin käytöstapoihin kuuluu niin naiset ensin. 

5. Kate Winslet (Titanic)

Kate Winslet tulee varmasti olemaan aina muistettu Titanicin takia, mutta hän on tehnyt muitakin elokuvia joista osa niistä ovat oikeasti hyviä ja varsinkin hänen roolisuorituksensa ovat aina olleet hyviä. Viime vuoden Steve Jobs elovuva oli tästä varsin hyvä osoitus ja siitä hän saikin ehdokkuuden noisivuosan palkinnon saajaksi. Myös elokuva tahraton mieli kannattaa ehdottomasti katsoa. Kate Winslet tähdittää myös varsin suosittua nuorten elokuvasarjaa, joka kantaa nimeä outolintu.4. Scarlett Johanson (The Avengers)

Viime kerralla Scarlett Johanson oli listan ensimmäisenä, mutta ei tällä kertaa ja niin kuin viime kerrallakin niin myös tälläkin kertaa sanon tämän, että pidän lähtökohtaisesti näyttelijöistä, jotka osaa oikeasti näytellä, mutta niin kuin varmasti monilla muillakin niin hyvä ulkonäkö ei todellakaan ole pahitteeksi. Scarlett Johanson on lukeutuu tuohon kategoriaan. Toisaalta kaikki tällä listalla kuuluvat, mutta Scarlett ehkä eniten. Kuitenkin tämä nainen osaa myös näytellä ja varsinkin hänen seikkailunsa mustana leskenä marvel elokuvissa on aina nautittava kokemus. Myös Her, Don Jon, Hail Caesar! ja Chef kannattaa ehdottomasti katsoa.


3. Amy Adams (Man of Steel)

Amy Adams on monilahjakkuus, joka loistaa elokuvassa kuin elokuvassa. Tästä parhaat esimerkit ovat Man of Steel, American Huslte, Lumottu ja Taistelija, joissa hän esittää jokaisessa aivan erillaista hahmoa ja jokaisessa hän onnistuu loistavasti. Olen enemmän kuin tyytyväinen kuin sai tietää, että Amy Adams oltiin kiinnitetty sarjaan nimeltä Sharp Objects. Olen lukenut kirjan, josta sarja juontaa juurensa ja voin todeta, ettei paljoa parempaa vaihtoehtoa sarjan päähenkilöksi voi löytää.
2. Emily Blunt (Sicario)

Olen aina pitänyt Emily Bluntin roolisuorituksista, mutta vasta viime vuosina olen todella ruvennut seuraamaan kyseistä näyttelijää suurennuslasin kanssa. Tämä johtunee siitä, etä kyseinen näyttelijä on alkanut ottamaan osaa enemmän semmoisista elokuvista joista itse pidän kuten mm. Sicario, Looper ja Edge of Tommorow. Varsinkin listan ensimmäinen Sicario oli todellinen helmi, joka mahtunee helposti viime vuoden top-5 suosikki elokuviini, sitten kuin jaksan semmoisen listan väkertää. Viiden vuoden kihlaus sekä Your Sister's Sister ovat myös katsomisen arvoisia elokuvia.


1. Rooney Mara (The Social Network)

Rooney Mara on lyönyt itsensä vasta viime aikoina itsensä todellisesti läpi ja itse huomasin tämän näyttelijän vasta viime vuonna. Olin nähnyt hänet jo vuosikymmenen alussa The Social Network elokuvassa, mutta hänellä oli niin pieni rooli elokuvassa ettei hän jäänyt mieleen sen pidemmäksi ajaksi. Viime vuosina hän on kuitenkin ollut monissa elokuvissa joista pidän ja ennen kaikkea olen pitänyt hänen roolisuorituksistaan poikkeuksetta. Kaikkien vakuuttunein olin roolisuorituksesta The Girl with Dragon Tattoo elokuvassa. Myös elokuvat Trash, Her ja Side Effects kuuluvat elokuviin jossa pidän hänen roolisuorituksista paljon. Viime vuoden suurimpina floppina pidetyn Pan elokuvan aikanakin pidin Maran roolisuorituksesta, vaikka loppuelokuvasta olikin aikamoista soopaa. Näyttelijätär oli myös viime kertaisen Oscar-gaalassa ehdokkaana vuoden nais-sivuosan palkinnon saajaksi elokuvasta Carol.

Ketä teidän listaltanne löysyisi? Tälläistä tällä kertaa, ensi viikolla palataan asiaan miesnäyttelijöiden muodossa.

4 kommenttia:

 1. Viikon toppeja onkin kaivattu :D Näin nopeasti ajateltuna ei tule hirveästi mieleen tämän hetken suosikki naisnäyttelijöitä, mutta ehdottomasti Kate Winslet olisi minunkin listallani. Melissa McCarthy ja Charlize Theron luettelisin myös mukaan.

  Olen nähnyt vain muutaman Emily Bluntin ja Jessica Chastainin roolisuorituksista, mutta melko miellyttäviä he ovat olleet :) Johansson on siinä ja siinä, ei huono ja Marvel elokuvissa hän kuitenkin loistaa yllättävänkin hyvin. Rooney Mara on puolestaan minulle vielä tuntematon nimi.

  Miesnäyttelijät onkin sitten helpompi luetella, sitä postausta siis odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näitä on kaivattu!:) Charlize Theron olisi päässyt minun top 10 aivan varmasti, mutta ei ihan tähän. Tosta tulikin mieleen, että unohin kokonaan tehdä tuon "mainitsemisen arvoiset" kohdan, jonka olen tehnyt aina ennen ja sinne olisi Theron ihan varmasti päässyt.

   Miesnäyttelijät onkin sitten hirveen vaikeata pistää järjestykseen, kun niitä on niin hirveesti. :D

   Poista
 2. Omat lempparini ovat Carey Mulligan, Charlotte Gainsbourg, Tamla Kari, Emily Browning ja Anna Odell (jota myös ohjaajankykyjen vuoksi arvostan).

  Yhdyn rosalesiin siinä, että Johansson on Avengerseissa aivan loistava! :D Muuten suhtaudun melko neutraalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carey Mulligan oli listallani ihan viimeiseen hetkeen asti kunnes päätin laittaa tilalle tuon Winsletin. Jos olisin muistanut laittaa noi erityismaininnat niin olisi päässyt myöskin ihan varmasti siihen. :)

   Poista