Batman vs Superman: Dawn of Justice

Tämä arvostelu on pikemminkin pettyneen ihmisen tunteen purkaus, joka sisältää PALJON TODELLA ISOJA SPOILEREITA, joten jos et ole nähnyt elokuvaa etkä halua tietää mitään etukäteen niin nyt sinua on ainakin varoitettu!

Stay down! If I wanted it, you'd be dead already!

Tämä oli yksi vuoden odotetuimmista elokuvista. Itse odotin tätä todella paljon. Edellinen Batman-trilogia oli aivan loistava. Edellinen Superman elokuva oli hyvä. Kun nämä kaksi yhdistetään niin mikä voi mennä pieleen?

Ilmeisesti kaikki.

Ei nyt ihan kaikki oikeasti, mutta siltä se tuntui kun katsoin elokuvaa. Oikeasti elokuvassa oli hyvääkin ja voisinkin aloittaa siitä mikä elokuvassa oli hyvää. Ensinnäkin Ben Affleck oli Batminin roolissa oikeasti tosi hyvä (ei loistava, mutta oikeesti tosi hyvä). Affleck oli ottanut tämän Batmanin roolin omakseen. Hieman vanhemman Batmanin roolin, joka oli ns. elämän kasvattama, kyyninen eikä enään välittänyt oikein säännöistä enään. Toinen onnistunut asia oli se, että elokuva näytti hyvältä. Taistelukohtaukset kaikkineen oli oikeasti tosi hyvän näköisiä. Voisin myös sanoa ettei kukaan näyttelijöistä tehnyt mitään miksi elokuva olisi jotenkin menettänyt arvoaan päin vastoin mielestäni näyttelijät onnistuivat hyvin paitsi Jesse Eisenberg, jolla oli vähän omituinen lähestymistapa Lex Luthoriin sillä hahmo vaikutti välillä siltä, että se olisi ADHD potilas joka olisi ottanut liian paljon laittomia piristeitä. Sekin vielä meni ihan hyvin kunhan siihen totutteli, mutta sitten tullaan elokuvan huonoihin puoliin.


PLAAAH. En edes muista milloin olisin nähnyt näin sekavan, mutta samalla niin tylsän elokuvan. Alku joka kesti tässä tapauksessa tavallisen elokuvan ajan eli jotain puolitoista tuntia ja siinä jahkailtiin supermanin olemassa olosta ja kaikesta siitä oikeuskäynteineen jne. Alun olisi voinut helposti supistaa puoleen tuntiin ja laittaa vastaavasti jotain oikeasti fiksua ja tarinaa rakentavaa sen tunnin kohdalle, joka tässä valui ihan hukkaan. Katsoin tämän myöhäisiltana veljeni ja siskoni kanssa joista molemmat oikeasti nukahti ensimmäisen tunnin aikana. 

Tarina oli sekava.  Itseasiassa se oli yksi hitommoinen sotku, jossa ei oikein ollut järkeä ollenkaan. Batmanilla ja Supermanilla ei ollut missään välissä oikeasti mitään syytä tapella keskenään sen vaan piti tapahtua, koska elokuvan nimi oli Batman vs Superman. Elokuvan nimestä puheenollen niin Batman ja Superman taisteli viitisen minuuttia koko kolmetuntisen elokuvan aikana. Elokuva esitteli Justice leaguen hahmot niin kömpelösti ja yleisöä aliarvioiden, että oikein hävettää. Itseasiassa koko elokuva oli olemassa siksi, että se alustaisi tulevat Justice leaguen elokuvat  ja se munasi senkin aivan totaallisesti. Toisin sanoen elokuva panosti kaikkeen mahdolliseen paskaan jonkin verran, mutta ei yhteenkään tarpeeksi paljon. Tästä elokuvasta olisi voinut tulla vaikka kuinka hyvä, jos tämän tekijät olisivat ottaneet yhden selvän suunnan ja päättäneet mitä ne oikeasti haluavat tämän leffan olevan. Myös ennen elokuvaa ilmestynyt traileri oli hirveen iso miinus sillä periaatteessa se spoilasi lähes kaiken.

Elokuvan loppupuolella tapahtui jotain mitä en olisi uskonut tapahtuvan eli superman menettää henkensä. Se oli kohta, joka sai minut syttymään sillä se vaatii oikeasti munaa elokuvan tekijöiltä tapattaa tämä hahmo, mutta ei ne sitten pitäytynyt siinä päätöksessä edes elokuvan loppuun asti vaan se nousee tottakai kuolleista. Joo osasin odottaa ettei se kuole lopullisesti, mutta miksi edes sitten leikkiä tommoisten asioiden kanssa kun ei tuo tavallaan tuonut mitään antia elokuvalle. Kaikkineen hautajaisineen se vaan toi elokuvaan turhaan pituutta ja todisti myös sen ettei tekijöillä ollut tarpeeksi rohkeutta jättää asiaa epätietoisuuteen edes siihen asti, että seuraava elokuva tulisi.

Batman vs Superman: Dawn of Justice on surkein elokuva mitä olen nähnyt vähään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti