Viikon Top-5 (Vuoden 2015 parhaat lukuelämykset)

Hiekka tiimalasissa käy armotta vähiin 2015 puolelta ja vuosi vaihtuu vajaan viikon sisällä. Tämän johdosta ajattelin, että olisi aika listata vuoden parhaat lukuelämykset omalta osaltani. 5. Sieppari ruispellossa: J.D. Salinger

Tämä oli erityisen vaikea valinta sillä listalle oli tungosta juuri tälle paikalle. Päädyin kuitenkin Siepparit ruispellossa kirjaan ihan vain siksi, että mitä enemmän aikaa kirjan lukemisesta on ollut sitä enemmän olen ruvennut pitämään siitä. Kuinka hölmöltä tuo kuulostaakin niin en vain osaa selittää sitä tuon paremmin.


4. Alas on pitkä matka: Nick Hornby

Nick Hornby ja hänen huumorinsa uppoaa minuun aivan loistavasti. Tämäkin kirja käsittelee arkoja aiheita ja lähtökohta koko kirjalle on se, kun kirjan kaikki päähenkilöt löytävät itsensä lontoon suurimman rakennuksen katolta mielessä vain ja ainoastaan itsemurha. Vuoden ylivoimaisesti hauskin kirja, jonka tarina masentavista lähtökohdista huolimatta jaksoi naurattaa alusta aivan loppuun saakka.


3. Ready Player One: Ernest Cline

Pitkään minulla meni, että sain itseni lukemaan tätä kirjaa, sillä minulla oli pienet ennakkoluulot tätä kohtaaan. Ylistävien mielipiteiden ansiosta päätin kuitenkin tarttua tähän  ja en kyllä kadu hetkeäkään. Yksi suosikeistani kun puhutaan nuorten kirjoista. Kirjan idea oli todella uniikki ja varsinkin kirjailijan luoma pelimaailma oli ihmeen koukuttava. Vosin verrata Nick Hornbyn uskolliseen äänentoistoon sillä erolla, että tämä on suunnattu selvästi nuoremmalle lukijakunnalle.

2. Vettä elefanteille: Sara Gruen

Vettä elefanteille oli vuoden yllätys. Kaverini oli suositellut tätä minulle jo toista vuotta enkä kehdannut enään olla välittämättä hänen hehkutuksistaan vaan päätin antaa kirjalle mahdollisuuden. En oikein osannut odottaa tältä kirjalta mitään ja lähdin lukemaan tätä ilman harmainta aavistusta siitä mitä kirja sisältää. Tarina yllätti aivan yltiöpäisen positiivisesti ja varsinkin tarinan aikakausi ja tapahtumapaikka vetivät puoleensa.

1.Frankenstein: uusi Prometheus: Mary Shelley

Aivan upea kirja, joka on ehdottomasti tätä nykyään yksi suosikeistani. Kirja oli kirjotettu todella kauniisti ja kirjoitustyyliltään tämä muistutti hyvin paljon yhtä toista suosikkikirjaani: Dorian Greyn muotokuvaa. Tarina oli ihan mielettömän mielenkiintoinen ja koukuttava. Muistaakseni luin tämän päivän sisään, koska en maltannut hetkeksikään jättää kirjaa kesken.


Listalle pääsivät ainoastaan kirjat jotka luin ensimmäistä kertaa eli täten potterit, elämäni seinäruusuna ja muut vastaavat kirjat eivät päätyneet tälle listalle. 

Mitkäs kirjat löytyisivät teidän listaltanne?:)

2 kommenttia:

  1. Hieno lista! Ehkä minunkin pitää viimein tuo Ready Player One lukea, vaikka pelimaailma sinänsä ei kauheasti kiinnosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lue! Samaisen syyn takia en itsekkään tarttunut heti kirjaan, mutta nyt kirjan lukeneena voin melkein luvata, ettei se vaikuta millään tavalla lukukokemukseen. :)

      Poista