Oscar-gaala ennakointi!

Olen katsonut oscareita aina kuin oon vaan suinkin siihen pystynyt ja niin aion katsoa tänäkin vuonna. Viime vuosia poiketen koitin katsoa myös suurimman osan oscar-ehdokkaista ennen itse gaaloja, joten kerrankin voin katsoa gaalan siten, että osaan vähän ennakoida miten tässä voisi käydä. Ajattelin käydä tässä postauksessa kuusi ns. suosituinta kategoriaa: paras elokuva, paras mies,-naisnäyttelijä ja sivuosanäyttelijät. 

Vuoden elokuvan kategoriasta olen nähnyt kaikki paitsi Hidden Figuresin. Olen kuitenkin ymmärtänyt ettei tämä elokuva taistele tosissaan voitosta, joten ehkä se ei haittaa tätä ennakointia. 

Ehdokkaat ovat: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, La La Land, Lion, Manchester by Sea ja Moonlight. 

Tiedän, että La La Land on ehdoton suosikki ja täytyy myöntää, että jopa minä, joka ei pidä musikaaleista ihmeemmin pidin todella paljon tästä elokuvasta. Tästä huolimatta haluisin, että Manchester by Sea voittaisi, sillä herran jumala miten täydellinen elokuva tämä oli. En myöskään valittaisi jos Hell or High Water voittaisi tämän kategorian, mutta en jaksa uskoa siihen. Ainoa elokuva, jonka en todellakaan haluaisi nähdä voittavan on Hacksaw Ridge sillä en ymmärrä mikä tässä elokuvassa oli niin hyvää. Yksi todella onnistunut näyttelijäsuoritus, mutta muuten tämä elokuva oli suorastaan järkyttävä pettymys. 

Paras ohjaaja kategoriasta olen nähnyt kaikki elokuvat. 

Ehdokkaat ovat: Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle (La La Land), Kennet Lonergan (Manchester by Sea) ja Barry Jenkins (Moonlight).  

Henkilökohtaisesti se ja sama kenelle tämä pysti menee kuhan se ei mene Mel Gibsonille. Kaikki neljä ohjaajaa saivat aikaiseksi loistoteoksen, mutta jos joku yksittäinen pitäisi valita niin ehkä Denis Villeneuve sillä ilman sitä ohjaustyötä ja Amy Adamsia Arrival olisi voinut olla niin huono, että oikein pelottaa. Uskon kuitenkin, että Damien Chazelle vie pystin.

Paras miespääosa kategoriasta olen nähnyt kaikki elokuvat.

Ehdokkaat ovat: Casey Affleck, Andrew Garfield, Ryan Gosling, Viggo Mortensen ja Danzel Washington.

Itselläni ei ole kuin yksi suosikki ja se on Casey Affleck. Muista ei ole mitään vastusta, eikä sillä että muut olisivat huonoja, ei missään nimessä. Affleck oli vaan niin äärettömän hyvä. 

Paras naispääosa kategorista olen nähnyt vain kaksi elokuvaa, joten en osaa sen suuremmin sanoa tästä, mutta mitä olen ymmärtänyt niin olen nähnyt kaksi ennakkosuosikkia.

Ehdokkaat ovat: Emma Stone ja Natalie Portman.

Näistä kahdesta on mahdoton sanoa kummalle itse antaisin palkinnon, mutta pieni haisu olisi että Emma Stone vie, mutta niinkuin sanoin niin voi mitään varmaa sanoa sillä en ole nähnyt suurinta osaa tässä kategoriassa. 

Paras miessivuosa kategoriasta olen nähnyt kaikki.

Ehdokkaat ovat: Dev Patel, Jeff Bridges, Lucas Hedges, Mahersala Ali ja Michael Shannon. 

Omasta mielestäni yksi, joka olisi mielestäni  voinut voittaa koko kategorian jätettiin pois eli Ben Foster Hell or High Water elokuvasta. Olin ihan varma, että hänet oltais edes nimetty ehdokkaaksi, mutta ei niin ei. Näistä voisin sanoa, että Micheal Shannon voisi minun mielestäni voittaa, mutta kaikki muutkin ovat olleen tosi hyviä, joten tämä on ihan arpapeliä.

Paras naissivuosa kategoriasta en ole nähnyt Octavia Spencerin suoritusta.

Ehdokkaat ovat: Viola Davis, Naomie Harris, Nicole Kidman ja Michelle Williams.

Nyt on semmoinen kategoria, etten osaa sanoa suosikkiani. Mielestäni jokainen on ansainnut voittonsa jos sen saa. 


Mitäs mieltä te olette yön gaalasta, aiotteko katsoa sen? Miten teidän valinnat olisivat menneet?


6 kommenttia:

 1. Tuota ehdokkuuslistaa katsellessani huomaan vain, miten armottoman pihalla olen viime vuonna ilmestyneiden elokuvien suhteen... Oon nähny, mitä, tyyliin kolme noista kaikista? Rogue One, Arrival ja La La Land. Veikkauksia voittajista ei mulla muuten ole, mutta Viggo Mortensen saisi voittaa parhaan miespääosan ihan vain koska Viggo Mortensen :D

  Pitää kyllä valvoa ja kattoa nuo Oscarit. Ehkä tyyliin edes ne voittajakuvat sitte vois joskus tässä lähitulevaisuudessa ottaa asiaksi nähä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele jos oot pikkasen hukassa näiden suhteen sillä oli hirveen työn ja tuskan takana nähdä nämä kaikki ennen gaalaa. Miksi Suomessa ei voi ilmestyä näitä elokuvia samaan aikaan kun jenkeissä?:D

   Mortensen on toki hieno näyttelijä, mutta olis aika ihme jos se sais pystin siitä Captain Fantastic elokuvasta, mutta mikään ei ole mahdotonta :P

   Poista
  2. No joo mää ihmettelen miten nää ehit kaikki nää kattoon :D respectiä omistautumisesta!

   Niin ja naispääosa saisi mennä Natalie Portmanille. La La Land oli hyvä ja niin edelleen, mutta neljätoista ehdokkuutta tuntuu tosi överiltä. Ei se nyt siis niin maailmaa mullistava ja ylimaallisen huikea elämys ollu. Emma Stone oli tosi hyvä roolissaan, mutta koska Stone ei sano mulle tyyliin mitään näyttelijänä nii paljon mieluummin näen Portmanin (joka on ollu yks mun lempinäyttelijöitä aina siitä lähtien ku V niin kuin verikoston ekan kerran näin) saavan palkinnon. Aika vahvasti tuntuu kuitenki että Stone sen vie, koska La La Land paisu niin massiiviseksi menestykseksi.

   Poista
  3. Joo pitää ensi vuonna miettiä tarkkaan, että ryhdynkö samaan rumbaan :D

   Portmanilla oli paljon vaikeempi rooli eikä niin viihdyttävä ja yleisöystävällinen elokuva, joten toivoisin että hän saisi tunnustusta, sillä se oli loistava sen suoritus, mutta La La Land on vaan niin tehty niin nuoleskellen Hollywoodia, että pelottaa miten tässä käy. Hyvä elokuva, mutta ei tosiaan neljäntoista ehdokkuuden arvoinen.

   Poista
  4. Jos vuosi 2017 on hyvä leffavuosi nii ehkä sitä ite vois vähän aktivoitua ja yrittää vähä ahkerammin näitä hehkutetuimpia nähä. Joulukuussa toki tulee vasta se tärkein joten sinänsä kaikki muut on mulle aika yhdentekeviä :D

   Nuoleskellen Hollywoodia on aika hyvä ilmaus ja täysin totta. La La Land on just sellanen hyvän mielen leffa, jonka kattoo ilman että tarvii pahemmin mitään miettiä. Syvällisten henkilökuvausten sijaan nappaava soundtrack ja värikäs visuaalinen ilme puvutuksineen ja lavastuksineen tekee tehtävänsä. Kyllä La La Land saa useamman ku yhen voiton koska se on just niin Hollywoodin kanssa flirttaillen tehty. Toivottavasti ei kuitenkaa ala kaikkia merkittäviä kategorioita rohmuamaan.

   Poista
  5. Mäkin toivon, ettei se nyt voita kaikkia merkittäviä kategorioita. Ryan Gosling on hieno näyttelijä ja yksi suosikeistani, mutta jos se voittaa parhaan miespääosan tolla La La Landin suorituksella nii suutun. :D

   Joulukuussa tosiaan ennakolta vuoden kohokohta. En ole varmaan koskaan odottanut näin pahasti yhtään mitään. Tällä kertaa ei oo vielä mitään syytä pelätä etteikö elokuva olisi loistava niin en jaksa vaan odottaa. :P

   Pien väsy alkaa olemaan, toivon mukaan pysyn pystyssä gaalan loppuun saakka :D

   Poista