Vuosikooste (Elokuvat)

Viime vuonna tuli monta mielenkiintoista tekelettä valkokankaalle ja mitä odotetuimpia comebackejä. Katsoin ennätyksellisen paljon uutuuselokuvia vuonna 2015 ja päätinkin täten tehdä oman postauksen niistä.

Tähän on lisättävä se etten ole nähnyt seuraaivia elokuvia vielä: The Revenant (koska se ilmestyy suomessa vasta tammikuun lopussa), Yksin Marsissa (en löytänyt aikaa kun kyseinen elokuva oli teatterissa), Sicario (sama syy kuin edellisellä), The Big Short (Ilmestyy suomessa vasta helmikuussa), Spotlight (Ilmestyy suomessa vasta tammikuun lopussa), The Hateful Eight (En ole vielä ehtinyt käydä katsomassa), Ex Machina (en ole ehtinyt) ja näistä elokuvista todennäköisesti joku ellei jokainen olisi voinut päästä tavalla tai toisella näille listoille.

Nämä ovat sitten vain ja ainoastaan minun mielipiteitäni.

Vuoden elokuva

1. Mad Max: Fury Road
2. Star Wars: The Force Awakens
3. Mission: Impossible - Rogue Nation

Vuoden ohjaaja

1. J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens)
2. Ryan Googler (Greed: The Legacy of Rocky)
3. George Miller (Mad Max: Fury Road)

Vuoden erikoistehosteet

1. Mad Max: Fury Road
2. Star Wars: The Force Awakens
3.  Avengers: Age of Ultron

Vuoden miespääosa

1. Jake Gyllenhaal (Southpaw)
2.  Chris Pratt (Jurassic World)
3. Tom Hardy (Mad Max: Fury Road)

Vuoden naispääosa

1. Charlize Theron (Mad Max: Fury Road)
2. Daisy Ridley (Star Wars: The Force Awakens)
3. Stefanie Scott (Insidious: Chapter 3)

Vuoden miessivuosa

1. Sylvester Stallone (Greed: The Legacy of Rocky)
2. Harrison Ford (Star Wars: The Force Awakens)
3. Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road)

Vuoden naissivuosa

1. Rebecca Ferguson (Mission: Impossible - Rogue Nation)
2. Lin Shaye (Insidious: Chapter 3)
3. Olivia Cooke (Minä & Earl & kuolemansairas tyttö)

Vuoden pettymys

1.Pan
2. Home Sweet Hell
3. Unfinished Business

Vuoden yllättäjä

1. Mission: Impossible - Rogue Nation
2. Minä & Earl & kuolemansairas tyttö
3. Insidious: Chapter 3

Viime vuosi oli elokuvien tason suhteen aika keskinkertainen. Toki hyviä elokuvia tuli ja varsinkin uudet tulemiset olivat enemmän kuin tervetulleita. Uusista tulemisista ehdottomasti onnistuneimmat tapaukset olivat uusin Star Wars, Mad Max ja Greed. Harrison Fordin sekä Sylvester Stallonen comebackit legendaarisiin hahmoihinsa (Han Solo, Rocky Balboa) olivat ehdottomasti vuoden tunteikkaimmat hetket elokuvien osalta.

Huonoja elokuvia tulee joka vuosi ja itse koitan parhaani mukaan vältellä niitä (kuten varmaan kaikki), mutta kuten aina niitäkin tuli viime vuoden aikana vastaan. Vuoden pettymys oli Pan, mutta viime vuodein huonoin leffa oli mielestäni Unfinished Business. Toinen ääripää eli vuoden paras elokuva oli Mad Max, joka oli koko vuoden ainut elokuva jolle annoin 10 pistettä imdb-sivustolla.

Mad Max:Fury Road
Kyllä koko vuoden aikana tuli vain yksi elokuva jolle annoin täydet pisteet, joten sillä saralla 2015 oli huonompi vuosi kuin 2014. Toivon mukaan kuitenkin The Revenant ja kumppanit muuttavat tätäkin asiaa.

Tämmöinen oli minun vuoteni elokuvien osalta. Mitä mieltä olette valinnoistani ja mitä valintoja olisitte tehneet itse?

3 kommenttia:

 1. Itse kävin juuri katsomassa The Hateful Eightin, enkä harmikseni ihan kamalasti pitänyt siitä. Tarantino on ehdottomia lempiohjaajiani, mutta nyt meni ehkä vähän hutiin. Vakoojien silta oli hyvä, en tiennyt elokuvasta mitään ennen teatteriin menoa. Mission Impossible, Jurassic World ja Mad Max olivat kaikki myös hyviä. Ja tietenkin Star Wars. Inside Out oli myös aika ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, no toivon mukaan kolahtaa itselleni paremmin sillä menen juuri tänään katsomaan sen. Tarantinon leffat ovat kyllä ihan loistavia! Vakoojien silta pitää kyllä kattoo sillä moni muukin on sanonut sen olevan yllättävän hyvä. Inside Out pitää myöskin.:)

   Poista
 2. Haastetta pukkaa :D http://ninankirjablogi.blogspot.fi/2016/02/viiden-kirjan-haaste.html

  VastaaPoista